FELELŐSEN MAGADÉRT

Kedvenc helyeink! Ha kikapcsolódásra vágysz, ide érdemes ellátogatni!

 A nem várt világesemények következtében és az év végi hajrában azt érezhetjük, hogy végtelenül fáradtak és kimerültek vagyunk. Épp ezért – a lelki és testi egészségünk megőrzése miatt –, ilyenkor kiváltképp fontos, hogy tudatosan időt szakítsunk az aktív pihenésre és minél többet legyünk a friss levegőn. Megkérdeztük a FEME szakértőit, hogy számukra melyek a legkedvesebb helyek Magyarországon, ha feltöltődésről van szó. Egyúttal megtudtuk azt is, hogy ha lehetne, hová utaznának külföldre.

utazaz2

Jaksity Kata, műsorvezető

Mátra
„Nagyon szeretünk a Mátrában kirándulni. Felejthetetlen élmény volt tavaly télen a vezetett éjszakai túra: tíz kilométert gyalogoltunk a friss hóban, miközben megismerhettük az erdő élővilágát. Nekem a Mátra gyerekkorom óta a szívem csücske, ugyanis gyakran ellátogattunk a nagynéném munkahelyi üdülőjébe Galyatetőre. Tervezünk egy kirándulást idén is, viszont most egy rövidebb, egynapos kellemes gyaloglást tartok ideálisabbnak a barátnőkkel és az ő gyerekeikkel közösen.”

USA
„Általában minden évben elutazunk külföldre; az utazás hiányát én igencsak érzem. Talán ez az egy szívfájdalmam van ebben az időszakban. Terveztük, hogy meglátogatjuk egy barátnőmet Hollandiában, illetve Ábel fiam megnyert egy időszakos munkát Amerikában, és azt gondoltam, hogy ez szuper alkalom kimenni New Yorkba, Los Angelesbe. Persze mindez elmaradt a vírus miatt. Jázmin kislányomat teljesen elvarázsolták a Harry Potter-filmek, és az is fantasztikus lenne, ha elvihetném London környékére a forgatási helyszínekre. Mindemellett, Bali egy régi álmom. Remélem, hogy amikor felszabadulunk a vírus alól, valamelyik utazás megvalósul.”

Dr. Katona Renáta, szülész-nőgyógyász

Bakony, Dunántúli-középhelység
„A Bakony az egyik kedvencünk. Van egy hotel Szépalmapusztán, ahová gyakran járunk, mert páratlan természeti adottságain túl, szívet melengető a szellemisége. Számos levágásra ítélt, fájdalmas előéletű lónak, kecskének, birkának ad otthont a hotelt körülölelő birtok. A családunk tagja egy golden retriever kutyus is, ezért számunkra fontos, hogy kutyabarát helyen tudjunk pihenni. Itt pedig nemcsak szívesen látják a kutyusokat, hanem még külön kutyás programokat is szerveznek. A természet pedig kivételesen lenyűgöző ezen a helyen.”

Ausztria
„Folyamatosan van bennem egy kielégítetlen kulturális éhség, és ebből a szempontból hiányzik az utazás: szeretjük összekötni az utazás során a természeti látnivalókat a kultúrával, így gyakran járunk operaelőadásokra Ausztriába. Ezek az utóbbi időben elmaradtak. Amikor lehet megint menni, Ausztria mellett, még Erdély irányába indulnék, leginkább az érintetlen természet és a kulturális örökség miatt. De Izlandra is visszahúz a szívem, fantasztikus milyen természeti csodák figyelhetőek ott meg!”

Dr. Vesztergom Dóra, szülész-nőgyógyász, meddőségi specialista

Csopak, Veszprém megye
„A férjem szüleinek van egy pici nyaralója Csopakon, így ott töltünk majd hosszabb időt télen, családi körben. Nálunk a férjem az, aki folyamatosan menne, utazna, többek között ezért is megyünk minden évben síelni külföldre. Őszintén szólva, én örülök, hogy most nincs lehetőség erre, mert több időt tudunk otthon a gyerekekkel tölteni. Azt látom a férjemen, hogy neki is jól esik, hogy mindannyian együtt vagyunk és nincs rohanás. Teljesen jó lesz Csopakon korcsolyázni, biciklizni! Magyarországon is remek lehetőségek vannak.”

Svájc
„Sokat éltünk külföldön, ezért számunkra mindig természetes volt, hogy minden évben jelentős időt
töltünk más országban. Szeretnénk például lakókocsival bejárni Svájcot, ott ugyanis számos barátunk
él. Lakókocsival még nem utaztunk, de azt hallottuk mindenkitől, hogy a gyerekek imádják, ráadásul több helyre el lehet így jutni. Remélem, egyszer majd erre is sor kerül.”

Dr. Csereklye Andrea, szexuálterapeuta

Őrség, Nyugat-Magyarország
„Szeretem az Őrséget, ahová mindig szívesen megyek. Nagyon kedves emlékem, amikor egyszer kibéreltünk egy kicsi házacskát egy tíz-tizenöt fős baráti társasággal. Élveztük a természetet, a csendet, na és persze ettük a tökös-mákos rétest. Igazság szerint már régen voltam arra, mert az élet közbeszólt, de bármikor, bármilyen évszakban ellátogatnék oda. Mindenkinek csak ajánlani tudom! Az egyik legszebb hely a feltöltődésre.”

Napospart, Bulgária
„Talán a legnagyobb kedvencem a Napospart, Bulgária egyik tengerpartja. Minden korosztálynak megfelelő, és mindenki megtalálhatja ott a kedvére való elfoglaltságot. Nekem azért tökéletes, mert meleg a tenger, így sok időt el tudok tölteni a vízben. Kedvesek az emberek, az ételek is változatosak. Ráadásul, ha el akarunk vonulni a párommal, arra is van lehetőség, ugyanis nem mindenhol van tömeg. Várom, hogy megint tudjunk menni!”

 

 

A honlapon található tartalmak egészségügyi információs és egészségnevelő célt szolgálnak, nem helyettesítik a szakemberrel történő személyes konzultáció vagy vizsgálat szükségességét, ezért tünetek, kérdés esetés minden esetben forduljon szakorvoshoz.