Hello Termékenység Tudatosság

Miként hat a párkapcsolatra, ha nem jön a baba?

Lehet, hogy a nehézségek, a sok csalódás összekovácsolt Téged a pároddal? Az is lehet, hogy nem érti, miért a babavárás körül forognak a gondolataid, és nem tudod megosztani vele az érzéseidet, ez pedig éket ver közétek?

Lassan 16 éve vagyunk együtt a férjemmel. A kapcsolatunkat erősen kikezdte és megedzette, sőt, felnőtté tette az a 3 év, amíg a babánkra vártunk.

Megtanultunk empátiával egymás felé fordulni a nehézségekben is. Ha összeveszünk (mert ez bizony sokszor előfordul), képesek vagyunk nyitni és odafordulni egymáshoz. Ennek köszönhetően a sértődöttséggel és egyéb passzív agresszív cselekedettel töltött időszakok száma a minimálisra csökkenhetett. Összességében sokkal tudatosabb, felelősségteljesebb módon tudunk egymással kapcsolódni.

 Ami pedig a legfontosabb hozadéka számomra ennek az időszaknak az az, hogy megteremtettük egymásban azt a bizalmat és tudást, aminek a segítségével bármi történjék is, mi azzal együtt, egymás kezét fogva képesek vagyunk megküzdeni.

A legnagyobb segítségünk ebben az önismeret tanulása, gyakorlása, azaz az Egyéni segítő beszélgetésre járás volt. Mindketten akkor kezdtünk el a segítőnkhöz járni, miután elveszítettük az első babánkat. Így a férjemmel való harmonikus kapcsolatomat is köszönhetem annak a kicsi léleknek, aki 6 hétig volt velem.

 

A cikket írta: Jankáné Rácz Marietta, önismereti segítő - Ölembe Várlak

VISSZA A TÖBBI CIKKHEZ