FELELŐSEN MAGADÉRT

Most rajtad a sor: ne feledkezz meg az 1%-od felajánlásáról!

 

A Felelősen Magadért Egyesület (FEME) célja, hogy naprakész és hiteles tudással rendelkezzenek a nők a női egészségmegőrzéssel, betegségekkel és a lehetséges terápiákkal kapcsolatban. Az egyesület további tevékenységéhez minden támogatásra szükség van: számítunk Rád a jövőben is!

  1 2

Az immár közhasznú FEME öt éve alakult meg, és az évek során számos olyan programot hozott létre, ami a nők és így a társadalom egésze számára hasznosnak bizonyult. A FEME szakértői cikkek (pl: Mi a PCOS?), podcastok (pl: Meddőség és életmód ), videók (pl: Mit és mikor? ),  és közösségi események keretében beszélnek a nőket érintő egészégügyi és szexuális problémákról.

Az elmúlt évben olyan fontos témákban szólaltak meg, mint például a menopauza hatásai, a gyermekvállalás és a termékenység ideje, a méheltávolítás utáni felépülés, a kiskamaszok felvilágosításának mikéntje, a női libidó működése, a mióma kezelési lehetőségei; a PCOS, endometriózis diagnózis lelki oldala, az inkontinencia, vagy éppen az XYZ generációs testi-lelki kihívások.

4.1

Ezen felül az egyesület elindított egy speciális, termékenységtudatosságot támogató programot is, a Hello Termékenységtudatosságot.  Rendszeresen megrendezi a FEME-Szalon eseményeit és meghirdette az Adj erőt! pályázat 3. évadját is. A Felelősen Magadért Egyesület két éve már közhasznú egyesület, ezért a FEME részére felajánlható a személyi jövedelemadó 1%-a

 

A személyi jövedelemadó (szja) 1+1 százalékának felajánlásáról 2023. május 22-ig lehet dönteni, az adóbevallással együtt vagy attól függetlenül is. Fontos tudni, hogy a megadott határidő után nincs lehetőség az egy százalék felajánlására. A személyi jövedelemadónk 1%-át adhatjuk egy regisztrált civil szervezetnek (ilyen a FEME is), a másik 1%-ot pedig valamelyik egyháznak, vallási közösségnek, vagy az adott évben kiemelt költségvetési előirányzatnak is, ami ebben az évben a Nemzeti Tehetség Program. Nem kötelező felajánlani az 1+1%-ot, és választhatjuk azt is, hogy csak az egyik vagy a másik 1%-ot ajánljuk fel. Például támogathatunk civil szervezetet, de egyházat nem, és fordítva. Amennyiben nem döntünk arról, hogy mi legyen az 1+1%-kal, a pénz automatikusan az állami költségvetésbe kerül.

Az 1+1%-ot számos módon fel lehet ajánlani; leegyszerűbben elektronikus úton az e-SZJA webes felületén keresztül, de papíralapon is benyújtható postán keresztül is, vagy személyesen, illetve meghatalmazott által, lezárt borítékban a NAV ügyfélszolgálatain. Ezzel kapcsolatban minden információt a NAV (Nemzeti Adó- és Vámhivatal) oldalán megtalálsz.

 

A FEME a jövőben is szeretné folytatni célkitűzését, támogatni a nőket, nőiességük megélésében, egészségük megőrzésében, és tabuk nélkül beszélni minden felmerülő problémáról. Hogyan tudsz segíteni ebben? 1%-kal több felelősségvállalással!

Az egyesület munkájához Rád is szükség van!
Adószámunk: 18946220-1-42

Név: Felelősen Magadért Egyesület

Csatlakozz a közösségünkhöz, értesülj az eseményeinkről, és kövesd a munkánkat!  

Facebook:  Felelősen Magadért

Youtube:    @FELELOSENMAGADERTEGYESULET

Podcast:    FEME-Nőkről, nőknek-tabuk nélkül  

Hello Termékenységtudatosság! | Podcast on Spotify

Instagram: Hellotermekenysegtudatossag

Honlap:      Feme.hu

adószám kép

A honlapon található tartalmak egészségügyi információs és egészségnevelő célt szolgálnak, nem helyettesítik a szakemberrel történő személyes konzultáció vagy vizsgálat szükségességét, ezért tünetek, kérdés esetés minden esetben forduljon szakorvoshoz.